Metropole Alman üniversitesi projesi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Ekim 2006 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya Dışişleri Bakanı İstanbul'da Almanca öğrenim yapan bir üniversite açmayı planladıklarını ve Türk yetkililerin bu projeye sıcak baktığını söyledi.

Türkiye ile Almanya, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi amacıyla İstanbul'da Almanca öğrenim yapan bir üniversite açmayı planlıyor. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Welt gazetesine verdiği demeçte Türkler'in projeye büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Uzun soluklu işbirliği

Steinmeier, "Almanya olarak biz de yardımcı olmaya hazırız. Bu proje, kültürler arasında uzun soluklu işbirliği yaratmak için hazırlanmaktadır" şeklinde konuştu. Gazete, üniversitenin inşa edileceği veya açılacağı zamana ilişkin herhangi bir bilgi vermedi. Haberi veren AP haber ajansı da, Steinmeier ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün eylül ayında bir araya gelerek, ortak kültürel bir projeyi başlattığına dikkat çekti.

Ortak çalışma

Ajansın haberine göre Hıristiyanlar ile Müslümanlar arasındaki anlayışın artırılmasının hedeflendiği projede, Müslümanlar'ın Batı toplumlarına uyumlarının kolaylaştırılmasına çalışılacağı belirtildi. Ayrıca eğitim alanında başka ortak çalışmalara imza atılacağının ifade edildiği haberde, öğrenci değişim programlarının kapasitelerinin artırılacağına da yer verildi. AP ajansı, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'ın açıklamasının Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretinden hemen önce olmasına da dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber